A A A K K K
для людей із порушенням зору
Царичанська громада
Дніпропетровська область, Дніпровський район

«Усі багатства душі вам віддаю»

Дата: 18.12.2017 11:58
Кількість переглядів: 699

Фото без описуЧи може поезія щось змінити? Беззаперечне «Так!», вона може змінювати людей, робити їх чутливішими до краси, до вміння насолоджуватися миттєвостями життя, може подарувати яскраві, неповторні моменти. Такою була головна теза  творчого вечора  поета-письменника, нашого земляка з Михайлівки, члена Національної Спілки Письменників України, лауреата  обласної літературної премії ім.Миколи Шутя  Михайла Григоровича Дяченка. В читальному залі КЗК «Царичанська центральна бібліотека»  зібралися справжні  оцінювачі творчості  М.Дяченка, любителі поезії, члени гуртка «Надія» при Царичанському  Центрі культури і дозвілля. Ведучі свята    Костенко Л.В. та Губар Н.В. познайомили присутніх із життєвим та творчим шляхом    талановитого  земляка, який у цьому році відзначив своє 70-річчя з дня народження. З цікавістю переглянули відеоролик  про  його нелегке, але  наповнене змістом життя, який представила Різун Ж.В.

Фото без опису

Затамувавши подих, присутні слухали  виступ  ювіляра, який  поділився з присутніми улюбленими поезіями як з власного доробку так і його перекладами інших  авторів, поділився спогадами  про  зустрічі  з видатними  поетами та письменниками,  які  допомогли йому  зробити свій вибір у житті . Зокрема

 Олесь Гончар писав Дяченку, що його вірші «справляють дуже гарне враження», і «вам у літературі буде що робити, виходьте на цю ниву сміливо, без зайвого остраху…».

Особливістю вечора  було те, що в залі не було пасивних слухачів, а всі присутні були активними учасниками заходу. Своїми враженнями  про творчість Михайла Григоровича поділилися місцеві таланти М.Бахмат, В.Потапов. Приємною несподіванкою   виявилася зустріч Михайла Григоровича з Лідією Петрівною Граф, нашою землячкою, яка зараз проживає у Верхівцево. Вони приїхала  привітати його зі святом, декламувала власні та  вірші Дяченка.

Фото без опису

Святковий настрій на святі допомогли створити учасники ансамблю «Дівчата» при клубі «Надія», які подарували поету та всім присутнім декілька пісень.

В кінці вечора директор КЗК «Царичанська центральна бібліотека»  Л.В.Костенко подякувала Михайлу Григоровичу за його  багатогранну творчість, побажала здоров’я,  творчого натхнення та вручила на згадку  про зустріч квіти і  записник з ручкою для    нотування подальших творчих доробок.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь